Формування студентами індивідуальної освітньої траєкторії 25.08.2022

25.08.2022 р. відбулася зустріч викладачів зі студентами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти з приводу вибору навчальних дисциплін для забезпечення формування індивідуальної освітньої траєкторії.

Формування індивідуальної освітньої траєкторії відбувається за такими етапами:

– На момент вступу здобувачі вищої освіти отримують загальні роз’яснення щодо самого поняття «індивідуальна освітня траєкторія».

– Терміни проведення процедур вибору здобувачами навчальних дисциплін визначаються із необхідності своєчасного (для планування та організації освітнього процесу, його методичного і кадрового забезпечення) формування контингенту здобувачів у групах. Здобувачі вищої освіти, які навчаються на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти мають право обрати вибіркові дисципліни на весь період навчання. Процедура вибору регламентується Розділом 3 Положення про порядок реалізації здобувачами вищої освіти права на вільний вибір навчальних дисциплін.

У відповідності до Положення про порядок реалізації здобувачами вищої освіти права на вільний вибір навчальних дисциплін студент має право, дотримуючись прописаної процедури, зі сформованого переліку навчальних дисциплін здійснити вільний вибір для подальшого вивчення з метою поглиблення професійних знань в межах обраної освітньої програми та здобуття додаткових спеціальних професійних компетентностей.

Процедура вибору студентами навчальних дисциплін включає:

– ознайомлення здобувачів із порядком, термінами та особливостями запису та формування груп для вивчення навчальних дисциплін вільного вибору в Інституті, а також із особливостями присвоєння професійних кваліфікацій за освітньою програмою, на якій навчається здобувач (відповідальні куратори груп, деканати);

– ознайомлення студентів із переліком дисциплін, які пропонуються як за програмою, за якою вони навчаються, так і за іншими програмами. Ознайомлення відбувається шляхом організації зустрічей з представниками кафедр, представниками деканату, кураторами тощо;

– запис студентів на вивчення навчальних дисциплін;

– опрацювання заяв студентів, перевірка контингенту студентів і попереднє формування груп, а також мобільних груп на вивчення вибіркових дисциплін;

  • повторний запис студентів на вивчення навчальних дисциплін;

  • остаточне опрацювання заяв студентів, прийняття рішень щодо студентів, які не скористалися правом вільного вибору, перевірка контингенту студентів і формування груп на спеціалізації (профілі), а також мобільних груп на вивчення вибіркових дисциплін.

Студенти освітньої програми «Право» мають можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію також через вибір місця проходження практики.